Főzz Yogi Teával® - YOGI TEA® Easy Red Lentil Dhal
Tudtad, hogy az ellenállhatatlanul finom és fűszeres YOGI TEÁKAT® akár főzéshez is felhasználhatod? Időről időre hozunk Nektek 1-1 receptet, mely YOGI® teafilter felhasználásával készül.
Ha szereted a keleti ízeket, indiai konyhát, receptjeink hamar kedvenceddé fognak válni!
A YOGI TEA® Easy Red Lentil Dhal étel egy kiadós, egészséges és finom recept, amit könnyedén elkészíthetsz otthon! Az ütős fűszerek egzotikus keveréke felmelegíti a szívét és ellazítja az elméjét.
Ez a vegán étel olyan tápláló összetevők felhasználásával készül, mint a kókuszolaj, a gyömbér, a koriander és a joghurt. Mitől lesz extra különleges a recept? A YOGI TEA® Classic keverékünket tartalmazza, édes fahéjjal, kardamommal, szegfűszeggel és borssal.
Elkészítési idő: 25 perc
Hozzávalók 2 adaghoz
- 200 g vörös lencse
- 2 db YOGI TEA® Classic teafilter
- 1 ½ teáskanál só
- 1 hagyma
- 1 zöld chili
- 20 g gyömbér
- 2 evőkanál kókuszolaj
- 1 teáskanál köménymag
- 150 g paradicsom
- ½ teáskanál nyers nádcukor
- ½ csokor koriander
- 4 evőkanál szójajoghurt
Elkészítés
Forrald fel a lencsét 600 ml vízben a teafilterrel és a sóval. Fedő nélkül, alacsony vagy közepes lángon hagyjuk főni 15-20 percig, időnként óvatosan megkeverve.
Vágd finomra a hagymát, a chilit és a gyömbért. Öntsd az olajat egy forró serpenyőbe, és a felaprított zöldségeket a köménymaggal együtt közepes lángon 5-7 percig párold, gyakran kevergetve, amíg a hagyma áttetszővé válik.
Add hozzá a paradicsomot, a cukrot és az apróra vágott korianderszálat, és párold még 5 percig. Időnként kevergesd meg, és ha szükséges, adj hozzá egy kis vizet.
Add a megpárolt zöldségeket a lencséhez (a teafiltert előbb távolítsd el), és jól keverd össze. A dhal tetejére tegyél szójajoghurtot és korianderleveleket. Tálald naannal vagy basmati rizzsel.
Jó étvágyat hozzá!