Minden rendeléshez ajándék! | Törzsvásárlói program

Étrend

Főzz Yogi Teával® - YOGI TEA® Easy Red Lentil Dhal

Tea
Recept
Szűrés törlése
2022.04.04 07:44
Főzz Yogi Teával® - YOGI TEA® Easy Red Lentil Dhal

Tudtad, hogy az ellenállhatatlanul finom és fűszeres YOGI TEÁKAT® akár főzéshez is felhasználhatod? Időről időre hozunk Nektek 1-1 receptet, mely YOGI® teafilter felhasználásával készül.

Ha szereted a keleti ízeket, indiai konyhát, receptjeink hamar kedvenceddé fognak válni!

A YOGI TEA® Easy Red Lentil Dhal étel egy kiadós, egészséges és finom recept, amit könnyedén elkészíthetsz otthon! Az ütős fűszerek egzotikus keveréke felmelegíti a szívét és ellazítja az elméjét.

Ez a vegán étel olyan tápláló összetevők felhasználásával készül, mint a kókuszolaj, a gyömbér, a koriander és a joghurt. Mitől lesz extra különleges a recept? A YOGI TEA® Classic keverékünket tartalmazza, édes fahéjjal, kardamommal, szegfűszeggel és borssal.

Elkészítési idő: 25 perc

Hozzávalók 2 adaghoz

  • 200 g vörös lencse
  • 2 db YOGI TEA® Classic teafilter
  • 1 ½ teáskanál só
  • 1 hagyma
  • 1 zöld chili
  • 20 g gyömbér
  • 2 evőkanál kókuszolaj
  • 1 teáskanál köménymag
  • 150 g paradicsom
  • ½ teáskanál nyers nádcukor
  • ½ csokor koriander
  • 4 evőkanál szójajoghurt

Elkészítés

Forrald fel a lencsét 600 ml vízben a teafilterrel és a sóval. Fedő nélkül, alacsony vagy közepes lángon hagyjuk főni 15-20 percig, időnként óvatosan megkeverve.

Vágd finomra a hagymát, a chilit és a gyömbért. Öntsd az olajat egy forró serpenyőbe, és a felaprított zöldségeket a köménymaggal együtt közepes lángon 5-7 percig párold, gyakran kevergetve, amíg a hagyma áttetszővé válik.

Add hozzá a paradicsomot, a cukrot és az apróra vágott korianderszálat, és párold még 5 percig. Időnként kevergesd meg, és ha szükséges, adj hozzá egy kis vizet.

Add a megpárolt zöldségeket a lencséhez (a teafiltert előbb távolítsd el), és jól keverd össze. A dhal tetejére tegyél szójajoghurtot és korianderleveleket. Tálald naannal vagy basmati rizzsel.

Jó étvágyat hozzá!