Minden rendeléshez ajándék! | Törzsvásárlói program

Ápolás

Tudj meg mindent a szárazsamponokról!

Hajápolás
Szűrés törlése
2024.05.29 11:51
Tudj meg mindent a szárazsamponokról!

Mi az? Jól jön, amikor spontán programunk lesz, sietünk és nincs időnk hajat mosni?!  Bizony, a kozmetikai ipar viszonylag új, nagyon hasznos és praktikus találmánya, a szárazsampon.

Egy termék, amivel gyorsan és könnyedén tüntetheted el a felesleges zsírt a fejbőrről és a hajról, miközben látványosan volument adhatsz a hajadnak. Pont ezért a zsíros hajjal küszködők egyik kedvenc terméke, hiszen segítségével kitolható a hajmosások közötti idő. Úgy működik, mint egy varázs szivacs, felszívja a felesleges zsírt a fejbőrünkről. Tényleg képes csodát tenni.

Nézzük, mire érdemes figyelni, ha rendszeresen használsz szárazsampont!

A termékek összetételére.

A termékek mechanizmusát tekintve a hatékonyságuk abban mérhető, hogy mennyire képesek felszívni a hajon lévő felesleges zsírt. Ha ránézel a szárazsamponok az összetevőire, láthatod, hogy a leggyakoribb összetevő Aluminum Starch Octenylsuccinate, ami egy olyan keményítőféle, amely magas koncentrációban képes magába szívni a faggyút. Segítségével rövidebb időre friss érzetűvé és kinézetűvé tudja tenni a hajat. De, ha te ragaszkodsz a természetesebb összetevőkhöz, akkor olyan termékeket keress, amik rizs- vagy kukoricakeményítőt tartalmaznak.

Néhány termékhez egyéb összetevőket is hozzáadnak, például, hogy illatosabbá tegyék őket. Ezek az illatanyagok tovább erősítik a frissen mosott haj érzetét. De sokszor értékes vitaminokat, pantenolt, antibakteriális összetevőket, hasznos növényi kivonatokat, ásványi sókat is, amelyek a keményítő szárító hatását kompenzálják, hogy hajunk ne sérüljön a termékek használata közben.

Hajmosás helyett szárazsampon?!

A szárazsamponokat leginkább "két hajmosás között" ajánljuk, vagyis sosem a hajmosás helyett! Használatukkal mindössze meghosszabbítható 1-2 nappal a hajmosások közti idő, de nem váltják ki teljesen a samponos hajmosást. Ez azért van, mert a termékek csak a faggyút és a verejték egy részét szívják magukba, a szennyeződéseket sosem. Igaz, használatukkal valóban nyerhetünk pár napot, de aztán érdemes újból alaposan hajatmosni.

Használatának előnyei és hátrányai:

Egy szárazsampon a váratlan helyzetekben igazi mentőöv lehet. Ezért érdemes akkor is otthon tartani egyet, ha nem használod minden hajmosás között. Segítségükkel tényleg néhány másodperc alatt tisztábbá és frissebbé teheted a hajad.

Ennek köszönhetően szinte bármilyen körülmények között új életet lehelhetünk a hajkoronánkba és a frissen mosott haj illúzióját keltve, magabiztosan léphetünk az utcákra. Tökéletes lehet egy hétvégi kiruccanáshoz, de akár egy fesztiválon is.

Az Urban Care termékek például minden hajtípusra alkalmazhatóak és ha tényleg a gyorsan zsírosodó hajúak táborába tartozol, igazi megváltás lehet egy ilyen illatos szárazsampon.

Az előnyök mellett a hátrányokról is érdemes pár dolgot kiemelni.
Bármennyire is praktikus egy szárazsampon és lassan a nők legjobb barátja lesz a hajápolásban, érdemes észben tartani, hogy nem tisztítanak. A hajmosást tehát semmiféleképpen sem helyettesíti! 

Fontos azt is szem előtt tartani, hogy sötétebb hajon feltűnőbb lehet egy ilyen sampon használata. De persze, ha jól alkalmazod a terméket, nem lesz vele gond.

 

Hasznos tippek szárazsampon használatához:

Annak érdekében, hogy minimalizáld a szárító hatását, használat után ajánlott a hajmosásba beépíteni valamilyen tápláló, hidratáló maszkot is, hogy visszaállítsuk a fejbőr, de leginkább a haj normál állapotát.

Mindig törekedj arra, hogy minél kevesebb terméket fújj a fejbőrre és kerüld a teljes hajhosszon való alkalmazást. Ettől a szálak könnyedén összetapadhatnak, összegubancolódhatnak.

Az igazán dús hatás érdekében pedig előre hajolva fújd a terméket a hajadra. Ezáltal extra volument kap a hajad, hogy egész nap ragyoghass!

 

Tekintsd meg termékajánlókat: